Logga in

Intervju: Lär känna CityInformation

Skrivet av 4 minute read

CityInformation’s Marknadschef Wout Smits redogör för deras affärsmodell, bokningstrender och vilka möjligheter de kan erbjuda sina annonsörer.

Vi har alla hört uttrycket “less is more”, men stämmer det verkligen? Ja, i alla fall när du kan använda en enda app för att göra en mängd olika uppgifter! CityInformation låter sina användare hålla sig uppdaterade om lokala nyheter, shoppa online, köpa bio- och fotbollsbiljetter, beställa takeaway eller boka bord på favoritrestaurangen – allt i CityApps. Det gör att du sparar både tid och minne på telefonen. Efter att de nyligen anslutit sig till zanox nätverk, passade vi på att fråga CityInformation’s Marknadschef Wout Smits om deras affärsmodell, bokningstrender och vilka möjligheter de kan erbjuda sina annonsörer.

Välkommen till zanox nätverk! Vad går CityInformation’s affärsidé ut på?
Med CityApps har annonsörer möjlighet att begränsa sina marknadsinsatser genom att pinpointa konsumenter i vissa specifika geografiska områden. Vid sidan av information om lokal shopping erbjuder vi också våra användare ett onlinevaruhus där de kan söka efter en mängd olika affärer. Det är anledningen till att CityApps också ger värde till annonsörer utan fysiska band till staden. Vår allt-i-ett lösning är inriktad på både lokalbefolkningen och på turisterna. Baserat på hur man använder appen kan vi erbjuda våra annonsörer bästa möjliga värde på en CPC betalningsmodell.

Hur genererar ni trafik?
Först och främst via våra partnerskap med fotbollsklubbar, det är någonting som är väldigt viktigt för vår marknadsstrategi. Idag arbetar vi med över 30 klubbar, några av dem är PSV Eindhover, AZ Alkmaar och MSV Duisburg. Vi integrerar klubbarnas mobilwebbplatser i våra appar vilket gör det enklare för fansen att läsa nyheter, köpa biljetter eller botanisera i fanshopen. Klubbarna annonserar vårt namn under sina matcher och marknadsför oss via sina sociala medier och nyhetsbrev.

Utöver det har vi satsat på olika lokala marknadsföringskampanjer. I vissa städer i Nederländerna annonserar vi exempelvis CityApps på innerstadsbussar. Det ger oss en möjlighet att öka kännedomen om varumärket CityApps. Parallellt med det syns vi med varumärket CityInformation på radio och TV. Vi investerar också väldigt mycket i utvecklingen av våra sociala medier; Facebook, Instagram och LinkedIn. Detta är bara några av initiativen som kommer att ta oss till över 200,000 aktiva användare vid årets slut.

Vad kan ni erbjuda annonsörer som är intresserade av att arbeta med er?
Vi integrerar mobila webbplatser som tillhör våra partners i respektive kategori på CityApps. Det leder till att vi vidarebefordrar vår trafik till våra partners webbsidor utan att användaren behöver lämna appen. CityApps ger annonsörer en unik möjlighet att nå ut till specifika konsumentgrupper baserat på plats och intressen vilket ger ett relevant fönster för annonsörerna att verka inom. Appen är länken mellan partners och människorna i staden. Många använder apparna för att lokalisera våra partners erbjudanden och kampanjer. Den är framförallt effektiv för webbsidor som erbjuder hotell- och restaurangbokning, matleverans och turist- eller andra lokala aktiviteter.

Har du märkt några intressanta trender baserat på era användares bokningar?
Antalet användare bara växer och växer vilket i sin tur ger våra partners mer exponering för varje vecka som går. Eftersom att vi för både nationella och internationella företag har möjligheten att erbjuda skräddarsydda marknadsföringsinsatser mot en mycket specifik konsumentgrupp förverkligas relativt höga mål på exempelvis klickfrekvens och konverteringsgrad. Hittills har vi sett att CitiApps är oftast används på smartphones snarare än andra mobila enheter. Vi har också märkt en peak vad gäller klick och försäljning mellan klockan 16.00 och 18.00, i synnerhet vad gäller restaurangbokningar. Ovanpå detta så ökar den genomsnittliga besökstiden, någonting som tyder på att våra användare spenderar mer och mer tid att utforska våra appar och därmed våra partners webbplatser.

Har ni några spännande planer på gång för CityInformation som du kan dela med dig av?
Till att börja med fortsätter antalet CityApps att växa och det kommer att finnas över 1,000 appar januari 2017. Det kommer inte bara att öka vår närvaro i städer i de länder vi redan är aktiva i, utan också expandering till andra Europeiska länder och kontinenter som Asien och Amerika. Vi arbetar också på att diversifiera våra samarbeten med idrottsklubbar. Inte bara det att vi etablerar nya samarbeten med fotbollsklubbar i andra länder, som i Storbritannien utan vi söker oss även till andra sporter som exempelvis basket och hockey. Dessutom arbetar vi konstant med att förbättra produkten genom införandet av nya funktioner för att främja användarvänligheten. Det kan vara ett större utbud av språkmöjligheter eller möjligheten att byta till en annan stad utan att behöva ladda hem en ny CityApp.

Idag arbetar CityInformation med bland annat PSV Eindhoven, Rabobank, TripAdvisor, Trivago, Booking.com och The Fork. Men vi är alltid öppna för att samarbeta med annonsörer som är intresserade av att kampanja på vår mobila plattform! Om du är intresserad av ett partnerskap med CityInformation, kontakta gärna Koen van der Veer.