The sharing economy – zanox Expert Day

Posted by Team Nederland in Over zanox , October 21st, 2016

Newsletter_ExpertDay2016_600x200_V6Vorig week vrijdag 14 oktober organiseerde zanox Benelux voor de 15e keer de Expert Day, dat dit jaar in een nieuw jasje was gestoken! En dat bleek een succes te zijn, want niet alleen was de opkomst van onze publishers en adverteerders erg hoog en werd de netwerkborrel met een uur verlengd, ook kregen we veel positieve reacties op het programma, het thema én de sprekers! En als kers op de taart werd de Expert Day gehouden in het Tobacco Theater, een unieke locatie in hartje Amsterdam.

The more we share, the more we have fullsizeoutput_dbe_klein
Met het thema van dit jaar, Sharing Economy, wilden we het publiek meegeven dat de economie zoals we die kennen langzaam aan het veranderen is naar een deeleconomie. Een ontwikkeling die onze keynote spreker Harmen van Sprang van ShareNL maar al te goed kan illustreren. In zijn presentatie lichtte hij niet alleen het ecosysteem van de deeleconomie toe, maar gaf hij ook een aantal mooie voorbeelden over hoe we niet alleen spullen maar ook huizen, auto’s en eten delen. De consument verandert steeds meer in een co-sument, waarbij iedereen als seller, hotelier, lender, teacher of bank kan fungeren.

Zoals hierboven genoemd was deze Expert Day editie in een nieuw jasje gestoken, we hadden namelijk niet één, maar meerdere sprekers! Onze tweede spreker, Bert van Son van het bedrijf MUD Jeans was een goed voorbeeld hoe een bedrijf binnen een nieuwe economie (in dit geval circular economy) opereert. MUD Jeans maakt het namelijk mogelijk voor consumenten om een jeans te leasen, waarbij de teruggebrachte jeans gerecycled wordt om nieuwe broeken van te maken.

Na twee sprekerssessies was het tijd voor een korte pauze, waarin iedereen even een moment had om met elkaar te netwerken. De derde sprekersessie werd gehouden door twee van onze publishers die samen een unieke samenwerking aan zijn gegaan, een verhaal dat mooi aansloot bij het thema van de dag. Rick Curé van Shoppable en Jeroen Vizir van Hearst legden uit wat hun samenwerking inhield en hoe deze tot stand was gekomen. De tool van Shoppable biedt bezoekers de mogelijkheid van de website – bijvoorbeeld Elle.nl – om producten te shoppen. Zo krijgt een content website extra toegevoegde waarde.

IMG_6111We sloten het plenaire gedeelte af met een bedrijf dat niet alleen heel succesvol is, maar ook 100% binnen de deeleconomie opereert. We hadden het genoegen om Shana Smeets, Country Manager van BlaBlaCar op ons podium te verwelkomen. Zij vertelde het verhaal achter hun concept en hoe het bedrijf is uitgegroeid tot het grootste ridesharing platform van Europa. Na deze vier inspirerende sessies was het tijd om de opgedane kennis te bespreken tijdens de netwerkborrel en natuurlijk andere adverteerders en publishers te ontmoeten.

Home & Living segment in de schijnwerpers
Een nieuw onderdeel van de netwerkborrel was de speciale Home & Living Drinks, een informatieve variant georganiseerd voor het Home & Living segment. Het doel van deze borrel was duidelijk: publishers en adverteerders binnen dit segment aan elkaar voorstellen en verbinden. Dit deden we onder andere door de aanwezige adverteerders een podium te bieden. Elke adverteerder kreeg een paar minuten de tijd om hun bedrijf en aankomende promoties/acties onder de aandacht te brengen. Voor publishers werd meteen duidelijk wat zij kunnen verwachten tijdens deze drukke woonmaand en welke acties zij direct kunnen gaan promoten. Bovendien was deze borrel hét geschikte moment om de Home & Living rally, die afgelopen maandag is gestart, af te trappen.

fullsizeoutput_e3e_klein

Ook dit jaar bleek de borrel weer een befaamd gedeelte van de dag, het moment om even met elkaar te proosten. We zijn zelfs nog een uur langer doorgegaan!

Wij hopen dat we onze publishers en adverteerders tijdens deze dag hebben kunnen inspireren en informeren en dat er genoeg gelegenheid was om te netwerken en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Wij vonden het in ieder geval een méér dan geslaagde Expert Day en hopen iedereen volgend jaar weer te mogen ontvangen!

Benieuwd naar de foto’s van de Expert Day? Klik snel hier voor een overzicht!

Tags:

Leave a Reply